04/05 dwars door brugge 14,? km 1:09:33St-Michiels, zondag 4 mei 2008. de eerste zondag van mei is de spoorwegstraat in Sint-Michiels traditioneel het toneel van de start van "Dwars door Brugge". Nieuw dit jaar is dat de tijdopname gebeurt met chips. Een veel betere en eerlijkere manier voor de mensen die achteraan starten. Ik ben er tijdig bij en kan nog plaatsnemen net achter de box met de wedstrijdlopers. Dat heeft een groot voordeel: slalommen is er nauwelijks bij. Er is echter ook een gevaar: je wordt haast automatisch meegezogen in een tempo die veel te hoog ligt door snellere lopers die je links en rechts voorbij lopen. Nog een nieuwtje is dat het parcours grondig hertekend is. In plaats van de mensen al na 1km over het smalle jaagpad te sturen met alle ergernis vandien lopen we door het centrum van Sint-Michiels en meteen door het centrum van Brugge om langs de Vesten terug te keren.
Maar goed, om 3 uur weerklinkt het startschot en weg zijn we. Op de markt staat een massa volk maar toch weete een collega zich erbovenuit te roepen. Merci Nico. Wat ik vreesde gebeurt: te snel gestart en na 6 km leg ik een tandje af. Op de vesten beginnen de gevolgen van het weer zich te laten gevoelen en de ene na de andere loper moet een stukje wandelen. Gelukkig kan ik volhouden en na 11 km staat een tweede drankpost. Dan komt het einde al naderbij. Het laatste stuk is bijna identiek en na 1 u en 9 min 33 seconden loop ik over de matten. Een gelijkaardige tijd als vorig jaar. het enige wat nog onduidelijk is, is de afstand. Meningen lopen uiteen van 14,1 tot 14,7km. Op naar de McBride-run

1 opmerking:

Clint zei

De nieuwe stad de dag voor de mc bride run !! er zullen bijna geen lopers uit Oostende afrijzen naar Ieper. want de dag ervoor is het de Nieuwe stad loop (korenbloemlaan)